Hayvancılıkla uğraşan, hayvancılıkla uğraşmak isteyen ve hedefi küçükbaş hayvancılık işine girmek isteyen vatandaşlarımızın bir yazı boyunca akıllarındaki bütün soruları en doğru cevaplarla buluşturmak amacıyla detaylı bir konu hazırladık. Hayvancılık, maliyetleri de getirisi de yüksek olan değerli bir sektördür. Küçükbaş hayvancılık verimli biçimde yaparak geçimini sürdürmek isteyen insanlarımızın önündeki en büyük engeli de birçok hayvan alabilmenin maliyeti oluşturmaktadır. Hayvancılık, birkaç hayvanla yapılınca getirisi düşük kalan bir meslektir.
İçindekiler
Bu nedenle hayvan sayısını artırarak yüksek kazançlar isteyen insanlarımızın önündeki en büyük engel para olmaktadır. Bu sorunu da devlet destekli krediler ve ticari bankalar yoluyla giderilmeye çalışılmaktadır. Küçükbaş hayvan kredisi veren bankalar bu açıdan ülkemize ve insanımıza büyük fayda sağlamaktadır. Küçükbaş hayvan kredisi alabilmek için gerekli şartlardan ve küçükbaş hayvan kredisi veren bankaların faiz oranları arasından en uygun olanını sizlere sunacağımız yazımızı dikkatle okumanızı dileriz.
Küçükbaş hayvan kavramının içine koyunlar, keçiler ve tavuklar girmektedir. Öncelikle beslemek istediğiniz hayvanı ve türünü belirlemeniz gerekmektedir. Örnek olarak koyun beslemek istiyorum ve koyunun Karaman türünü besleyeceğim diyerek konuyu netleştiriyorsunuz. Hayvanlar ve türleri hakkında bilgi sahibi olduğunuzu varsayarak bu kısmı geçiyoruz. (Eğer bilgi sahibi değilseniz bize sorularınızı sorabilirsiniz.) Ülkemizde küçükbaş hayvanlar et üretimi ve süt yetiştiriciliği için farklı kullanım alanlarına sahiptir. Bu alanı da belirlediyseniz, bankadan küçükbaş hayvan kredisi alabilmeniz için gerekli şartlara geçelim. “Küçükbaş hayvan kredisi nasıl alınır?” sorusunun cevabına adım adım ilerliyoruz.
Küçükbaş hayvan kredisi veren bankaların düşük faiz ve uzun vadede geri ödeme talep etmesi üretici açısından oldukça rahatlatıcıdır. Küçükbaş hayvan kredisi alarak üretiminizi devam ettirip para kazanmaya ve biriktirmeye başladıktan seneler sonra geri ödemesine başlıyorsunuz. Bankaları incelediğimizde genellikle özel bankaların 5 yıllık kredi verirken Ziraat Bankası’nın 7 yıl içinde geri ödeme talep ettiği kredi türleri mevcut.
Küçükbaş hayvan kredisi alabilmeniz İçin gerekli evraklar şunlandır:
Ziraat Bankası, 5 yıl geri ödemesiz kredi ve 7 yıl içinde ödeme şartıyla özel olarak kredi verebilmektedir. Ziraat Bankası’nın kuruluş amacı, çiftçileri ve tarımı desteklemektir. Hayvancılıkla uğraşan insanlarımızı en iyi şartlarda işlerini yapmaları için onlara gerekli desteği sunmaktır. Ziraat Bankası’nın kuruluş amaçları göz önüne alınınca Ziraat Bankası hayvan kredisi, küçükbaş hayvan kredisi konusunda en uygun teklifleri sunacak bankaların başında geldiği bilinmektedir.
Almak istediğiniz hayvanın cinsine ve sizlerin önceki bilgilerinize göre minimum miktarlarda faiz oranları uygulanarak küçükbaş hayvan kredisi almanız mümkündür. Özel bankalardan küçükbaş hayvan kredi almak isterseniz birazcık daha yüksek faiz oranları ile almanız mümkündür. Bizim tavsiyemiz ise öncelikle Ziraat Bankası ile görüşmeye gitmeniz faydanıza olacaktır. Eğer kredi alamazsanız diğer kamu bankalarının faiz oranlarını inceleyerek onlara ulaşmanız ve yine işlerinizi halledemezseniz özel bankalara başvurmanız yoluyla küçükbaş hayvan kredisi alabilmeniz mümkündür.
Çeşitli hayvansal üretim konularında faaliyet gösteren gerçek / tüzel kişi üreticilerin söz konusu faaliyetlerine yönelik ihtiyaçları için sunulan kredilerimizdir.
Büyükbaş / küçükbaş hayvancılık (besi, süt hayvancılığı; damızlık hayvancılık vb.), kanatlı hayvancılık (tavuk, hindi, bıldırcın, kaz, ördek, devekuşu vb. ile yumurta, et, damızlık hayvancılık vb.), arıcılık vb. konularda yapılan yatırım ve üretim faaliyetlerinin finansmanına yönelik olarak kredi kullanılabilmektedir.
Hayvansal üretim kapsamında ihtiyaç duyulan;
Koşullarınız ile üretim yaptığınız konu uygunsa ve ilgili yılda yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararlarında yer alan kriterleri sağlıyorsanız, sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkânından yararlanabilirsiniz.
16.02.2016 tarih ve 2016/8540 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında hibe almaya hak kazanan genç üreticilere, Bakanlık tarafından onaylanan hibe tutarının 3 (üç) katına kadar Proje Kredisi ile Hibe Tutarı ve Proje Kredisi toplamıyla oluşturulan kapasiteye göre belirlenecek tutarda İşletme Kredisi kullanma imkânı sunuyoruz.
Ancak, aşağıda belirtilen harcamalar Hibe Programı kapsamında olmadığı için krediye konu edilememektedir:
Koşullarınız ile üretim yaptığınız konu uygunsa ve ilgili yılda yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararlarında yer alan kriterleri sağlıyorsanız, sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkânından yararlanabilirsiniz.
Çiftçi Kayıt Sistemine entegre edilmiş Hayvan Kayıt Sistemine (Türkvet’e) kayıtlı olan damızlık koyun ve keçi ile damızlık koç ve tekeler için;
Küçükbaş besicilik yapan müşterilerin hayvan alımı konusunda açılacak kredilerde maksimum 12 ay; barınak yapımı, tadilatı, vb. yatırım harcamalarının finansmanı için kullandırılacak kredilerde ise maksimum 60 ay vade ve yılda bir ödeme imkanı sağlanır.
Küçükbaş süt hayvancılığı yapan müşterilere hayvan alımı dahil barınak yapımı, tadilatı, vb. yatırım harcamalarının finansmanı için kullandırılacak kredilerde ise maksimum 60 ay vade ve yılda bir ödeme imkanı sağlanır.
Küçükbaş Süt Hayvancılığı ve Küçükbaş Besicilik kredilerinde hayvan alımı ile barınak yapımı ve tadilatında fatura bedelinin %75’ine kadar kredi açılabilir.
Küçükbaş Süt Hayvancılığı ve Besicilik Kredisi hakkında detaylı bilgi almak ve Küçükbaş Süt Hayvancılığı ve Besicilik Kredisi başvurusu yapmak için en yakın Şekerbank Şubesi’ne başvurabilirsiniz.
Farklı bankalardan çeşitli miktarlarda borç sahibiyseniz ve borçlarınızı tek bir bankaya taşıtıp aynı banka üzerinden kapatmak için borç kapatma kredisi veren bankalar adlı yazımızı okuyup borçlarınızı tek bir yere taşıma hakkında bilgi edinebilirsiniz.