Banka kullanıcıları bazı durumlar karşısında hesaplarında bloke gibi zorluklarla karşılaşabilmektedirler. Bankalar tarafından müşterilerine normal hesap, mevduat, kredi hesabı gibi çok sayıda hizmet sunulmaktadır. Ancak bazı durumlarda bu hizmetlere sınırlama getirilebilir ya da bloke konulabilmektedir.
İçindekiler
Banka hesabına bloke konulan kişilerin de aklına ilk olarak aşağıdaki soru gelmektedir. Banka hesabına bloke konulmasının çeşitli sebepleri bulunur. Hangi durumlarda ne sebeple bloke konulduğunun sebepleri ise genellikle belirtilen gibidir.
Çok sık olmasa da nadiren bankalar kendi işlem hatalarından dolayı hesaba bloke koyabilmektedir ya da bloke olan hesaptan blokeyi kaldırmayı unutabilmektedir. Bu tür durumlarda hizmet aldığınız bankanın müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.
Hesabınızda bloke olması durumunda gerçekleştirmek istediğiniz bankacılık işlemlerini bloke nedeniyle gerçekleştiremezsiniz. Para çekme, para transferi gibi işlemleri de yapamazsınız.
Ayrıca bankalar bloke koymadan önce bloke konulacak hesap sahibini önceden bilgilendirmez. Bu bloke direkt banka tarafından borçlardan dolayı ya da bankaya resmi kurumlar tarafından gelen yazılar doğrultusunda gerçekleştirilebilmektedir.
Eğer banka tarafından hesabınız blokeli hale getirilmişse bununla ilgili önceden size haber verilmeyeceğini bir önceki başlığımızda belirtmiştik. Eğer bloke konulan banka hesabından başka yerlere ödeme çıkıyorsanız, alacaklı olan tüm bankalara ve kurumlara hesabınıza bloke konulduğuna dair yazı gönderilmektedir.
Ayrıca her zaman yaptığınız bankacılık işlemlerinde sorun oluyor ve temel işlemleri dair yapamıyorsanız, hesabınıza bloke konulma şansı çok yüksektir. Bunu en kolay yoldan öğrenmek için ise kullanmış olduğunuz bankanın şubesine ya da daha basitinden müşteri hizmetlerine ulaşarak banka hesap blokesi sorgulama yapabilirsiniz.