Bankaların mesai saatlerinde bu tarz bir olay yaşandığında hemen bankanın güvenlik sorumlusuyla iletişime geçilmelidir. Mesai saatlerinde bu olumsuz durum yaşanırsa kolayca çözülebilmektedir. Ancak bankanın çalışma saati değilse vatandaşlar çok endişeleniyor. Bu durumda ise hemen bankanın müşteri hizmetleri aranmalı, sorunun yaşandığı ATM’nin hangi ilde olduğu, kaç para yuttuğu gibi bilgiler verilmelidir.
Vatandaşlarımızın bankalara yapmış olduğu yüzlerce şikâyetin başında ATM’lerin parayı yutması veya sıkışması durumunda gelmektedir. Özellikle de kartsız yapılan işlemler esnasında bu sorun yaşanmaktadır. Bazı durumlarda da banka kartlarını da ATM’ler yutabiliyor. Hafta içi ve mesai saatleri içerisinde böyle bir durum yaşanıyorsa, çözümü biraz daha basit oluyor.
Bu sorun esasında eskiden beri insanların yaşadığı bir sorundur ve günümüzde de yaşanmaya devam etmektedir. ATM parayı yuttu ne yapmalıyım sorusu hala sorulmaktadır. Bu durumun yaşanmasının farklı sebepleri olabilir. ATM’nin yazılımında bir hata varsa, yatırılan paralar yırtık veya yıpranmışsa, işlemi yapan kişi fazla zaman harcamışsa bu problem gündeme gelebilmektedir.
İlk olarak yapılacak şey, ATM’nin başından ayrılmamak olacaktır. Bu esnada hemen bankanın müşteri hizmetleri aranmalıdır. Telefon görüşmesinde hangi ATM’den işlem gerçekleştirildiği, ne için işlem gerçekleştirildiği vs. ayrıntılı olarak anlatılmalıdır. Bu görüşmeyi yapan çalışan bir kayıt oluşturur ve bankaya iletir. Banka da mağdur kişiye en kısa zamanda dönüş yapar.
Bilindiği üzere bankaların müşteri servisleriyle yapılan görüşmelerin tamamı kayıt altına alır. Yaşanacak olan herhangi bir olumsuzluk da bu ses kaydı önem taşımaktadır. Şayet bu şekilde sorunu çözemediniz hangi bankanın ATM’si ise hemen o bankaya gidip görüşme talep edebilirsiniz. ATM parayı yuttu ne yapmalıyım diye düşünen kişiler banka müdürleriyle de sıra almadan görüşebilmektedir.